markal
28-01-08, 15:12
Imam dvije antene. na jednoj dva lnb astra i hotbird a druga intelsat. ni na jednom satelitu mi nerade kanali na Transponderima s Vertikalnom polarizacijom.
Jel znate možda uzrok problema.
Jel znate možda uzrok problema.
|
View Full Version : V polarizacija markal 28-01-08, 15:12 Imam dvije antene. na jednoj dva lnb astra i hotbird a druga intelsat. ni na jednom satelitu mi nerade kanali na Transponderima s Vertikalnom polarizacijom. Jel znate možda uzrok problema. k@lkov 28-01-08, 15:17 Kako si ti to spoio??? markal 28-01-08, 16:13 s DiSEqC sklopkom za 4 kanala astra i hotbir na jednom tanjuru a intelsat na drugojm tanjuru misli da mi nešto sa zaokretom lnb nevalja. Signal na H polarizaciji je odličan a na v polarizacije ništa neradi. Monter je to složio dobro i pokazivao mi na nekom bolesnom uređaju snagu signala (cca 40 - 50db) na svim satelitima. pokušao sam malo zaokrenuti lnb za astru i hotbird ali nepomaže. Jel mi možeš napisati koliko treba zaokrenuti lnb za Astru i Hotbird :thumb: tražim ko budala na netu i nigdje nema lnb skew za dual lnb vojkan 28-01-08, 16:38 Spoji kabal direktno na svaki lnb i isprobaj da li hoce vertikala ako radi onda je diseq a ako ne radi ni na jednom onda risiver . Odnesi ga na drugo mjesto gdje ti je najblize pa isprobaj da budes siguran . Trapko 28-01-08, 16:41 Imam nešto slično spojeno na dva tanjura. Na svakom imam po dva lnb-a, i nisu zakrenuti ( pol. nula) Na prvom skidam astru i hb, a drugom Thora i amosa.HB , astra i amos spojeni na NB 501, a thor na MX+. Ova tri spojena su preko diseqc sklopke 4/1, a thor direktno. Nisi napisao kako si skinuo programe (preko skeniranja ili si ubacio listu kanala).:laser: markal 28-01-08, 16:44 ubacio sam svoju listu. najbolja stvar je da je sinoć radilo. gledao sam Nat Geo wild na thor/intelsat i Sport+ na hotbird. Prije sam imao problem s DSF ali mi nije smetalo previše. Na DSF nisam uopće imao slike a sve ostalo (meni bitno) je radilo. A evo danas neće u rec sam ubacio: truman 5105 2.4.21 moja lista svira*evi key ___________________________________ evo sad sam ponovno ubacio soft (truman) i ključeve. proskenirao sam satelite (nema liste) i radi !?!? ali i dalje imam problem nedavno sam imao post o SPORT+, Canal+ i Canal+ Sport (TPS-HotBird). Sport+ radi ali Canal+ i Canal+ Sport NE rade Trapko 28-01-08, 16:57 Kod mene rade ti programi. Poslušaj Vojkanov savijet, bar jedan lnb spoji bez diseqa, pa pokušaj V pola.:confused: Koliko vidim tebi dosta toga ne radi, pokušaj napraviti factory reset, pa sve ispočetka i stavi svircevu ili tonijevu listu kanala.:o markal 28-01-08, 20:16 ubacio novi soft (truman) proskenirao satelite bez lista. ugasio rec ubacio svoju listu i ključeve i sad sve radi. Na kutiji uređaja je trebalo pisat "Ubacivanje novog Software-a u uređaj riješava sve probleme!" Hvala svima na pomoći. |