View Full Version : Digi tv pomoć

mosec
08-06-09, 15:16
Imam infinity mx sapphire combo receiver i 90cm antenu s 2 lnb-a na Hvaru.
Pokušavam uhvatiti digitv i ne ide mi nikako.
Naime, uhvatim super signal s Thora i to na tp 12607 27500 kako sam negdje procitao da je najbolje. međutim nigdje niti jedno digitv kanala sve neko smeće koje mi ne treba. Preskenirao sam sve transpondere na kojima emitira digi al ništa. Dobijem razne al jazeere i gluposti al nista od digija.
Receiver u listi satelita nema intelsat već samo thor pa sam ukucavao i tražio transpondere.
Mora li u boxu biti lista kanala za digi da bi ih se pronašlo?
Prošlo ljeto sam bez problema gledao premiere i polsat na astri i hotbirdu lista kanala je već bila unutra. Ispričavam se ako pitam bedastoće al nisam bas jos svladao satelitsku.
Dajte please neke savjete!:)

beli1910
08-06-09, 15:23
Jel si ti siguran da si na pravom satelitu?:rolleyes:Neke frekvence se poudaraju na vise satelita,pa signal imas a slike ne.Moje misljenje je da si na krivom satelitu.
Malo preuci ovdje kako podesiti antenu na thor satelit,odnosno na intelsat:[Only registered and activated users can see links]

mosec
08-06-09, 15:24
A kako to 100% provjeriti? uz thor hvata i amos. Možda sam prezapadno otišao. Što je s tom listom kanala jel ona bitna?

beli1910
08-06-09, 15:31
A kako to 100% provjeriti? uz thor hvata i amos. Možda sam prezapadno otišao. Što je s tom listom kanala jel ona bitna?

Pa normalno da je lakse pronaci satelit ako imas listu unutra.Il upucaj listu unutra,il podesi postavke antene za thor-utipkaj frekvencu 12607-27500V.Posto imas trenutno antenu podesenu na Astru i hotbird-spusti antenu za 3 stupnja-zasraufi tanjur i okreci antenu polako prema zapadu.Kad nađes signal preskeniraj Tp-koji sam ti napisao-tu se nalaze sledeci programi-Rtl hrvatska,Nova TV,obn,A2-Taj program je nekodiran.Ako ti iskenira te kanale onda je to thor satelit.Ako ne -onda produzi dalje prema zapadu i ponovi naveden postupak.Usput preuci i onaj link koji sam ti prije postavijo-tamo imas resenje za tvoj problem;)

mosec
08-06-09, 15:40
beli1910 hvala puno na odgovoru, vjerojatno sam onda na krivom satelitu al kako se tek iskusavam u satelitskoj i nemam pojma o tome nije mi bilo jasno kako sam uhvatio signal s tog transpondera a nema mi rtla i nove i slicno. Nista, hvala jos jednom probat cu opet. Pozdrav iz Splita

tasa11
08-06-09, 19:14
poklapaju se frekfencija pa imaš signal a nema slike.

mosec
08-06-09, 20:29
poklapaju se frekfencija pa imaš signal a nema slike.

Ma imam ja i sliku i ton nekih kanala al niti jedan od digi tv-a?! Bit ce da je to krivi satelit:mad:

Ord Mantel
08-06-09, 20:37
Napiši ime jednog kanala i njegovu frekvenciju, pa ćemo ti reći gdje si.

tasa11
09-06-09, 19:22
Ma imam ja i sliku i ton nekih kanala al niti jedan od digi tv-a?! Bit ce da je to krivi satelit:mad:

Poslušaj Ord Mantel pa češ riješiti svoj problem prije.

gpanjkov
09-06-09, 23:12
Imam infinity mx sapphire combo receiver i 90cm antenu s 2 lnb-a na Hvaru.
Pokušavam uhvatiti digitv i ne ide mi nikako.
Naime, uhvatim super signal s Thora i to na tp 12607 27500 kako sam negdje procitao da je najbolje. međutim nigdje niti jedno digitv kanala sve neko smeće koje mi ne treba. Preskenirao sam sve transpondere na kojima emitira digi al ništa. Dobijem razne al jazeere i gluposti al nista od digija.
Receiver u listi satelita nema intelsat već samo thor pa sam ukucavao i tražio transpondere.
Mora li u boxu biti lista kanala za digi da bi ih se pronašlo?
Prošlo ljeto sam bez problema gledao premiere i polsat na astri i hotbirdu lista kanala je već bila unutra. Ispričavam se ako pitam bedastoće al nisam bas jos svladao satelitsku.
Dajte please neke savjete!:)

To gdje si sada, je hotbird 13E, samo da znas... Mora antena ici zapadno jos!!!

mosec
10-06-09, 12:15
Hvala svima koji su se ukljucili danas sam opet na Hvaru pa cu probat i javit sat eje ispalo. Pozdrav!

tasa11
10-06-09, 12:39
Mosec za traženje thora najjednostavnije, ak imaš sliku na npr. hotbirdu ili astri onda antenu spuštaj po vertikali dolje dok ne nestane slika cca par cm.Tad zakreči desno(ako stojiš iza antene) i kad se pojavi slika nekog programa s thora tad antenu stegni poštelaj na fino i ako treba zakreni lnb za cca 20 stupnjeva.I to je to.Ako gdje zapne javi se!

gpanjkov
10-06-09, 14:14
Hvala svima koji su se ukljucili danas sam opet na Hvaru pa cu probat i javit sat eje ispalo. Pozdrav!

e drug de malo ovdje procitaj mislim da tu imas sve, i ako to ne bude dovoljna sva pitanja su suvisna:D

[Only registered and activated users can see links]

Trapko
10-06-09, 14:55
Mosec za traženje thora najjednostavnije, ak imaš sliku na npr. hotbirdu ili astri onda antenu spuštaj po vertikali dolje dok ne nestane slika cca par cm.Tad zakreči desno(ako stojiš iza antene) i kad se pojavi slika nekog programa s thora tad antenu stegni poštelaj na fino i ako treba zakreni lnb za cca 20 stupnjeva.I to je to.Ako gdje zapne jabi se!
"Ako gdje zapne jabi se![/QUOTE]"[/COLOR]
Kako bi ovo trebalo zvučati?:confused:
j.bi se ili ja.i se

tasa11
10-06-09, 15:03
Trapko ništa zlonamjerno ili uvredljivo, već pišem brzo pa mi se omakne!!Evo sad sam ispravio!

mosec
12-06-09, 12:45
jupiii! Eto sve rješeno digi tv na mom televizoru. Hvala jos jednom svima na svim uputama napravio sam tocno kako ste rekli i za 20tak minuta uspjeh.
Pozdrav svima:common001:

tasa11
12-06-09, 13:04
Ondaj uživaj u gledanju:cool:

Roby20
12-06-09, 16:31
imao sam max tv i danas sam ga morao vratit i nisam imao pojma sta cu gledat,i bezze htio prebacit na di*i tv da vidim sta ima i mucio sam se malo manje od 3 sata dok ga nisam nasao ali vrijedilo je svake sekunde,ovo je strava,sad imam sto gledat preko ljeta,sportskih programa na bacanje
a zna li tko oce li di*i prec u drugi sustav kodiranja i kada

Ubleha
12-06-09, 16:59
imao sam max tv i danas sam ga morao vratit i nisam imao pojma sta cu gledat,i bezze htio prebacit na di*i tv da vidim sta ima i mucio sam se malo manje od 3 sata dok ga nisam nasao ali vrijedilo je svake sekunde,ovo je strava,sad imam sto gledat preko ljeta,sportskih programa na bacanje
a zna li tko oce li di*i prec u drugi sustav kodiranja i kada
Hoce jednog lijepog suncanog dana!:dance3:

vojkan
12-06-09, 20:57
Da dopunim kolegu Ublehu kad bude padala kiša .

Roby20
12-06-09, 22:30
je li sad zna ko koje sve mogu satelite gledat kad sam na di*i tv,jel samo intelsat
ovo samo je pod navodnicima,jer ima svega i svacega tu,tako da se ne mogu zalit :)

neno@1
12-06-09, 22:39
je li sad zna ko koje sve mogu satelite gledat kad sam na di*i tv,jel samo intelsat
ovo samo je pod navodnicima,jer ima svega i svacega tu,tako da se ne mogu zalit :)

nije mi jasno tvoje pitanje, jer kad si na digiju to je jedan satelit thor (intelsat) 0.1W. a koje jos satelite mozes gledati zavisi sta imas od opreme; jedan lnb ili vise njih ili motorizovani sistem.

Roby20
12-06-09, 22:45
imam dva lnb-a

neno@1
12-06-09, 23:26
sa jednim gledas digi TV -thor. a na koji satelit ti je usmjeren drugi. sa dva lnb-a trebao bi imati i diseq sklopku.

Roby20
13-06-09, 10:14
jutros nestalo signala na 12607 27500 tamo di su obn,rtl itd..jel jos kome nestalo ili je do antene
koliko ja vidim svi su signali na ostalim programima isti kao i jucer kao kad je sve radilo,pa pretpostavljam da nije do mene

Astor
13-06-09, 11:03
Kod mene sve radi ok,provjeri možda je do antene,ako se pomakla malo dovoljno je da nema signala.

Roby20
13-06-09, 12:14
provjerio,ali nista nema,a sve drugo radi odlicno,nista nadat se da ce se popravit samo od sebe

tasa11
13-06-09, 13:22
jutros nestalo signala na 12607 27500 tamo di su obn,rtl itd..jel jos kome nestalo ili je do antene
koliko ja vidim svi su signali na ostalim programima isti kao i jucer kao kad je sve radilo,pa pretpostavljam da nije do mene

Kod men isto radi provjeri kod sebe spojeve, rec, probaj preskenirat taj Tp ...

rminjevi
13-06-09, 14:07
to je najslabiji transpoder tako da trebaš tanjur i lnb podesit po njemu pa će sve biti ok ,vjerovatno se nešto malo pomaknulo !!!

Roby20
13-06-09, 14:08
evo čačkao sam nesto po anteni i resiveru i proradilo je,hvala vam

Roby20
16-06-09, 19:27
ljudi,evo imam jedan cudan problem sa digi tv,nadam se da će neko znat u cemu je stvar
imam 2 lnb-a,promjer vam ne mogu točno reci jer ne znam,al je oko 60cm,nije preko toga
ugl. problem je u signalu.Dio dana rade mi domaći kanali dok skoro svi sportski osim eurosporta1 i sport klubova gube signal i na većini nema slike dok na 1-2 jako trza slika,a zato vrijeme je na domaćim kanalima signal 65-70% / 85-90%.To je tako nekoliko sati i onda se sve obrne,sportski imaju signala a svi domaci,osim KN,NET i B92 nemaju signala,koji čak niti ne trzaju nego nema slike uopće.
Siguran sam da se antena ne pomjeri ni mm jer nema ni daška povjetarca,lnb-ovi su novi i po meni jedini problem moze biti u veličini antene,pa bi zamolio za vase misljenje glede ovoga pa da znam sta mi je radit

rminjevi
16-06-09, 19:51
tanjur jest malo premali ali probaj ga još malo uštimat na najslabijem transpoderu ,probaj zakretat lnb !!!

Roby20
16-06-09, 20:10
jesam,sve sam to radio i jucer i danas,al uvijek isti problem,ja vrtim i namjestim al nakon pola sata sve po starom,i onda se izmjenjuje cijeli dan,par sati jedno radi,par drugo,sad mi trenutno rade sportski a od domaćih samo ova tri, a veceras ce po obicaju obrnuto

vojkan
16-06-09, 20:28
Kolega ti je već rekao da ti je tanjir mali pa bolje da ga što prije zamijeniš nego da se bespotrebno mučiš štimajući .

Roby20
16-06-09, 20:39
ok,hvala vam

Roby20
21-06-09, 17:08
pozz,trebao bi pomoć oko rucnog ubacivanja kljuca u metabox
dosad sam uvijek ubacivao kljuceve preko komp. al bi htio rucno ubacit,a ne znam na koju poziciju ide za digi tv,pa ako neko zna molio bi za pomoć
hvala unaprijed

Roby20
21-06-09, 17:12
e da,metadream je u njemu,mislim da ima veze s pozicijom kad je metadream i kad je dreamsoft :)

kreos
29-07-09, 12:25
Pozdrav! Totalni sam Newbie sto se satelitskog pracenja programa tice, nedavno kupih novi LCD 42", pa bi si složio Digi Tv, a nemam pojma o pojmu. Imam samo tanjur cca 1m promjera...

Interesira me koi reciver uzet za cca 400 kn da mogu otkljucat digi tv programe, te koi lnb?
Svaka informacija je dobro došla...

tasa11
29-07-09, 12:40
za početnika Nytrobox 6000Combo+ jel ako u njega ubaciš krivi sw ništa mu neće biti ko ostalima a ujedno imaš u njemu i zemaljski digitalni prijemnik i ako imaš bon cijena se umanjuje za 75kn.U njega je jednostavno ubacivanje softwarea ključeva i liste a na ovom forumu je sve objašnjeno!Tolko od mene.Ako ti bude nešto nejasno pitaj slobodno!

tasa11
29-07-09, 12:58
A što se tiće LNBa pročitaj ovdje. ([Only registered and activated users can see links])

kreos
19-08-09, 12:14
Evo mene opet!
Frend se rješavo starog satelitskog kompleta( tanjur, reciver, lnb), sve mi to dao, pa me zanima da li mogu sa reciverom TV-Max S 5500, pratit Di*i Tv, da ne kupujem Nytrobox 6000 Combo+, ako ovaj može poslužit!
Best Regards

rminjevi
19-08-09, 12:20
Možeš i ima titlove ,sve za njega ti je pod Victory FTA ,ovdje su ti upute pa kreni od njih !!! [Only registered and activated users can see links]

kreos
13-09-09, 09:31
Evo mene opet!
Zanima me da li resiver NEOTION BOX 501 ima mogucnost prikazivanja titlova na Di+g tv-u
Tnx!

rminjevi
13-09-09, 09:36
Nema !!!

kreos
18-09-09, 13:02
Znaima me dal ima neki "program" za orijentaciju gdi naciljat za ulovit Thor satelit, LNB sam zakrenio obrnuto od kazaljke na satu za cca 15 posto, lovim neke bijesne satelite al ne mogu nac thor.

Dal postoji kakva virtualna karta, vezana za google earth, za pronalazak azimuta, vezana uz moju lokaciju, geografska siruna i duzina. Tnx!

Konacno sam uspio ukrast malo slobodnog vremen,( nabavio yumatu iq) pa bi nastelo Thor (Tanjur je 80 cm)

Ord Mantel
18-09-09, 13:11
Dishpointer (Iliti Usmjerivač tanjura) ([Only registered and activated users can see links])

kreos
18-09-09, 22:48
Vece!

Kako naci "naše" programe (Cmc, otv, itd) na thoru. Spoji sam sve, otprilike narikto azimut, te mi "resiver" lovi Astra, Sirius, te thor satelite. Prvenstveno me zanima thor satelit, al ne mogu nac kanale koji bi mene interesirali za pogledat, discovery itd.
Našo sam 50-tak kanala (Tv-Paprika, te ostali rumunjski, ukrajinski te češki programi koje ne mislim gledat)

Tnx!

smjesko
18-09-09, 23:03
frekvencija 12607 v 27500 na toj frekvenciji su nasi kanali.
Nisi dobro ustimao signal, najlosija ti je gore navedena frekvencija. Kazes da si ulovio neke pakete, e da bi imao nase kanale otvori eto naprimjer kanal tv paprika ustimaj maximum signala na njemu. Znaci da bi funkcionisala frekvencija 12607 tv paprika mora imati signal oko 70%. Malo pokusaj dobiti signal na elevaciji spustanjem prema dole i zaokretanjem lnb-a na desnu stranu

kreos
18-09-09, 23:08
Još jedno pitanje! Kojim programom mogu dobiti kljuceve u txt formatu da ih rucno ubacim u resiver, jel trenutno nemam null modem kabal.

smjesko
18-09-09, 23:11
Još jedno pitanje! Kojim programom mogu dobiti kljuceve u txt formatu da ih rucno ubacim u resiver, jel trenutno nemam null modem kabal.

[Only registered and activated users can see links]

wagabundo
19-09-09, 00:01
Vece!

Kako naci "naše" programe (Cmc, otv, itd) na thoru. Spoji sam sve, otprilike narikto azimut, te mi "resiver" lovi Astra, Sirius, te thor satelite. Prvenstveno me zanima thor satelit, al ne mogu nac kanale koji bi mene interesirali za pogledat, discovery itd.
Našo sam 50-tak kanala (Tv-Paprika, te ostali rumunjski, ukrajinski te češki programi koje ne mislim gledat)

Tnx!
[Only registered and activated users can see links] -tu imaš sve

kreos
30-09-09, 13:09
Imam par problema(resiver yumatu iq, tanjur 95 cm, lnb sharp univerzal)
Kvalitea sa thora mi je oko 70 posto, resiver nade oko 400 programa, al nikako ne mogu nac "nase" programe.
Kad odem da pretrazi određenu frekvenciju, ukucam 12607 V (275000) polarizacija vertikalno, nemam nikakvu kvalitetu. Sad ne znam u cemu je problem...

Drugi problem:
Spojio sam resiver na komp, i kak ti ubacio kljuceve. A ostao sam na nagravisionu bez index 00 (tamo di se upisuju one nule za onemogucit nesto, neznam ni ja sta)

Svaka pomoc je dobro dosla.Tnx! :help3

Ord Mantel
30-09-09, 13:14
Ako nemaš signala na 12607 V 27500 onda nisi na pravom satelitu.
Što se tiče ključeva, ako si ih ubacio, onda bi trebao imati oba Key ID-a (i 00 i 01).

sskora
30-09-09, 18:07
Da bi bio siguran da je antena pravilno usmjerena prema Thoru idi u meniu
na edit transponder,unesi 12607 V 27500 SR ako ga nemeš upisanog na listi.
Ako su signal i kvaliteta oko 75 posto to bi bilo ok.Ako imaš neki signal a nema
kvalitete(0) onda treba podesiti antenu jer si na nekom drugom satelitu kao
što je spomenuo kolega ord mantel u postu iznad jer se frekvencije transpon
dera poklapaju na nekim satelitima.
Kad dobiješ ujednačenu razinu S i Q uradi scan transpondera i to je to.
Pozdrav.
Štef