View Full Version : Tv 1

vojkan
17-07-10, 18:22
Novi kanal na W2 16 E
Za sada ide samo špica
12615 / V / 2790

tasa11
17-07-10, 18:32
TV 1 Bosnia
12614 / V / 2800[Only registered and activated users can see links]

vojkan
17-07-10, 18:46
Dobro male korekcije gore dole zbog baždarenja lnbeova .

tasa11
17-07-10, 19:02
Da kolega vojkane, ova koju sam ja napisao kod mene radi.

sibica
01-08-10, 09:26
Kako stojite ovih dana sa signalom TV1.?.Kod mene jačina signala 30%, kvaliteta signala 0%, od slike ni s...

nokica
01-08-10, 11:31
TV-1 made in Sanela Jenkins !?

sibica
01-08-10, 11:43
TV-1 made in Sanela Jenkins !?

da, s tim kanalom :)

YoMuC
05-08-10, 11:07
Zna li neko kad starta ovaj kanal i na kojem satelitu, jeli fta ili????

Anonymous
10-08-10, 18:56
Ekskluzivne fotografije portala Sarajevo-x.com iz sjedišta nove televizijske kuće u BiH TV1 na Čengić Vili dokaz su da će ova TV-kuća biti moderna i opremljena po najvišim svjetskim standardima.

[Only registered and activated users can see links]

Ovih dana ekipa stručnjaka užurbano radi na dovršavanju montiranja opreme i scenografije, kako bi sve bilo spremno za početak rada, a sve uz parolu "Vrijeme je za televiziju".

Za kreiranje vizuelnog identiteta TV1 angažovani su, između ostalih, bh. slikar, scenograf i dizajner Ivica Propadalo te stručnjak za reklame i vizuelni identitet Ivan Sliško.

Kreativni tim je izradio scenu za sva tri studija TV1, a režiser Tihomir Žarn se potrudio da sve izgleda kao kod najprestižnijih američkih TV-stanica. Stigla je i vrhunska tehnika.

Osim toga u sjedištu TV1 svakodnevno se sastaju zvučna novinarska imena koja rade sa poznatom stilisticom iz Zagreba Nikolinom Kostanjšek, koja se, između ostalih, brinula za stajling Nikoline Pišek i Mije Kovačić sa hrvatske Nove TV.

(Sarajevo-x.com)

Anonymous
13-08-10, 00:53
[Only registered and activated users can see links]*************/portal/images/stories/tv1-ba.jpg

Uspješni bosankohercegovački biznismen Faruk Širbegović, inače, kako saznaje i prenosi Sarajevo-x.com jedan od suvlasnika TV1, danas je boravio u prostorijama ove nove televizije.
Širbegović je u razgovoru sa uređivačko-producentskim timom TV1 posebno insistirao na kvalitetnijem praćenju ekonomskih tema, kako bi se poboljšao ukupni ambijent za biznis i ulaganje u BIH.

Urednici TV1 izvjestili su Širbegovića da ova informativno-poslovna televizija uskoro priprema biznis magazin “Kapital“, kojeg će uređivati i voditi poznati novinar Jakov Avram.

Kako doznaje Sarajevo-x.com, program ove TV-kuće počinje 26. kolovoza prvim vijestima u sedam sati. Naime, program TV1 u svojoj programskoj shemi imat će vijesti svaki sat svakog dana. Do tada gledatelji mogu pratiti eksperimentalni program putem satelita.

Tehnički parametri:

Eutelsat W2M (16E)
tp. F4 (12,615 GHz, pol. V, SR: 2800, FEC: 3/4; DVB-S/QPSK)

ID: RTV MOSTAR
PID V: 2240
PID A: 2243
PID PCR: 2242
PID PMT: 32
SID: 8
Kodiranje: BISS

Anonymous
17-08-10, 23:15
[Only registered and activated users can see links]*************/portal/images/stories/tv1-ba.jpg

Programska i realizacijska ekipa TV1 privodi kraju sve pripreme za premijerno emitovanje programa, koji će dvadest i šestog augusta tekuće godine startati s prvim jutranjim vijestima, u 7 sati.

TV1 je prva news televizija u Bosni i Hercegovini, čija će glavna odrednica biti petominutne vijesti emitovane svaki dan, svaki sat, u terminu od sedam do dvedest i četiri sata. Duža, petnaestominutna izdanja vijesti rezervisana su za termine od dvanaest, sedmnaest i dvadest i četiri sata. Aktuelne informacije iz sfere politike, društva, biznisa, kulture i sporta, te vremenska prognoza, sadržajna su okosnica prepoznatljivog brenda informativnog programa TV1 – Vijesti.

Od dvadest i šestog augusta do petog oktobra TV1 i Face tv svaki dan emitovat će “Centralni dnevnik sa Senadom Hadzifejzovićem”, do obilježavanja jubilarnog 2000 izdanja, nakon čega će ovaj projekat nastaviti emitovanje u subotnjem terminu.

U četvrtak, na prvi dan emitovanja programa, u terminu od dvedest i dva sata i deset minuta na TV1 počet će i emitovanje dijaloške emisije “Direktno”, urednika i voditelja Senada Pećanina. Kada se u društveno-političkom miljeu naše zemlje pojavi akteulena i vruća tema interesantna za dijalošku komunikaciju, emisija “Direktno” biće emitovana i u vanrednom terminu.

Od petog oktobra TV1 pokrenut će i svoj najzahtjevniji projekat “Dnevnik TV1”, na čijoj će realizaciji sudjelovati svi voditelji i novinari ove televizijske kuće.

Ostali programski sadržaji ove televzijske kuće bit će ispunjen probranim dokumentarnim, filmskim, serijskim i drugim sadžajima kao i specijalizovanim programom za djecu, crtanim filmovima i drugim emisijama strane produkcije za koju je TV 1 otkupila prava.

Uskoro, TV1 pokrenut će poslovni magazin “Kapital”, sportsko izdanje “Treće poluvrijeme sa Sabahudinom Bahom Toplabećirevićem, “Euro magazin, Redovni intervju TV1, emisiju koja promoviše međureligijski dijalog “Vertikale duha”, te brojne druge projekte koje su već u biznis planu tima za produkciju, zaduženog da do kraja tekuće godine uspostavi cjelokupan program TV1.

Produkcija TV1 bazirat će se na potpuno digitalizovanoj opremi, što zadovoljava najnovije svjetske trendove iz domena tv proizvodnje.

TV1 obavještava gledaoce da će web site [Only registered and activated users can see links] biti aktiviran dvadeset i petog augusta, na kojem će se moći detaljnije informisati o programskoj šemi i programskim sadržajima.

TV1 otvorena je za sve sugestije i prijedloge svojih gledalaca u kreiranju programa, kako bi, zahvaljujući interakciji, što uspješnije producirala program prilagođen svim poljima interesovanja, saopćeno je.

(vijesti.ba)

Anonymous
18-08-10, 14:20

Iz nove TV-kuće u BiH, TV1, javljaju da privode kraju sve pripreme za premijerno emitovanje programa, koje će 26. augusta početi prvim jutarnjim vijestima u sedam sati.

TV1 je prva news televizija u Bosni i Hercegovini, čija će glavna odrednica biti petominutne vijesti emitovane svaki dan, svaki sat, u terminu od sedam do 24 sata. Duža, petnaestominutna izdanja vijesti, rezervisana su za termine od 12, 17 i 24 sata.

Aktuelne informacije iz sfere politike, društva, biznisa, kulture i sporta, te vremenska prognoza bit će sadržajna okosnica informativnog programa TV1 - "Vijesti".

Od 26. augusta do 5. oktobra TV1 i Face TV svakog dana emitovat će "Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem", do obilježavanja jubilarnog 2000. izdanja, nakon čega će ovaj projekat nastaviti emitovanje u subotnjem terminu, javljaju iz TV1.

U četvrtak, prvog dana emitovanja programa, u terminu od 22:10 sati na TV1 počet će i emitovanje dijaloške emisije "Direktno", urednika i voditelja Senada Pećanina. Kada se u društveno-političkom miljeu naše zemlje pojavi aktulena i vruća tema interesantna za dijalošku komunikaciju, emisija "Direktno" bit će emitovana i u vanrednom terminu.

Od 5. oktobra TV1 pokrenut će i svoj najzahtjevniji projekat "Dnevnik TV1", na čijoj će realizaciji sudjelovati svi voditelji i novinari ove televizijske kuće. Ostali programski sadržaji bit će ispunjeni probranim dokumentarnim, filmskim, serijskim i drugim sadržajima, kao i specijalizovanim programom za djecu, crtanim filmovima i drugim emisijama strane produkcije za koju je TV 1 otkupila prava.

Uskoroće biti pokrenut i poslovni magazin "Kapital", sportska emisija "Treće poluvrijeme sa Sabahudinom Bahom Topalbećirevićem", "Euro magazin", "Redovni intervju TV1", emisija koja promoviše međureligijski dijalog "Vertikale duha", te brojni drugi projekti.

Web-stranica [Only registered and activated users can see links] bit će aktivirana 25. augusta, a sadržavat će detalje o programskoj šemi i sadržajima.

(Sarajevo-x.com)

saa
22-08-10, 15:44
Za one koji nemaju satelitske komplete
[evo link za TV 1
ukucaj te ovo:
mms://195.222.33.198:7074
radi 100%
provjereno ok

:cheers:

lora1
22-08-10, 16:51
Nije mi jasno zašto jedne te iste inf.objavljujete kao da kreče najbolja tv na svijetu kao da je sponzorirana ,a bit če ka i ostale nova tv ili fox....Neznam što ima ponuditi posebno..

Anonymous
22-08-10, 17:04
Nije mi jasno zašto jedne te iste inf.objavljujete kao da kreče najbolja tv na svijetu kao da je sponzorirana ,a bit če ka i ostale nova tv ili fox....Neznam što ima ponuditi posebno..

Niko ne objavljuje jedne te iste informacije, nego se prenosi dio medijske popracenosti te nove televizije u temi namijenjenoj za diskusiju i novosti o njoj.

Uzgred, nece biti ista kao Nova ili Fox, procitaj prethodne postove.

sibica
22-08-10, 17:08
Za one koji nemaju satelitske komplete
[evo link za TV 1
ukucaj te ovo:
mms://195.222.33.198:7074
radi 100%
provjereno ok

:cheers:

Kod mene ne radi ... Provjereno :)

zeljko62
22-08-10, 17:25
Vjerujem da ce TV1 biti sasvim obecavajuca, bar sta se tice najava, a i ekipa je sasvim OK!!

lora1
22-08-10, 17:37
da kao i sve ostale što su obečavale ,pa baš po programu i nema ništa novoga...npr...

zeljko62
22-08-10, 17:39
Vrime ce pokazat, sta i kako!!
Ja sam optimist i raduje me svaki kanal sa ExYU prostora!!

majadis
23-08-10, 08:14
Kupili pravo prenosa utakmice Luksemburg-BiH

sonson
23-08-10, 11:15
sjajno ,dobra vjest,mocicemo gledati nase Bosance ;)

amkoo85
23-08-10, 16:34
Kupili pravo prenosa utakmice Luksemburg-BiH

Gdje si to procito????

zeljko62
23-08-10, 19:16
Gdje si to procito????
Ako nije procita vidi se na TV1, ako imas vrimena pogledaj!!
100% tacna informacija!!

sTReeT_ARgoN
23-08-10, 19:49
Mostar/Sarajevo (RTM) - Posljednjih sedmica u bosanskohercegovačkom medijskom prostoru zavladala je prava pomama povodom najave kako će početi emitovati novi TV kanal pod naslovom TV1.

Biznismeni, koji su se pojavili kao mogući vlasnici projekta, su uspješni bosansko-hercegovački ljudi koji žive u inostranstvu, izazvali su neviđeno interesovanje ovdašnjih profesionalaca, pa je TV1 okupila neka izuzetna novinarska cijenjena imena.

Sve to nije prošlo ni bez velikih očekivanja od programa koji kreće naredne sedmice.

Za razliku od drugih emitera, u toj šumi emitera, mi želimo da budemo prepoznatljivi upravo po ozbiljno kreiranom informativnom i poslovnom programu, objašnjava Alija Behram, predsjednik uprave kompanije koja stoji iza projekta TV1.

RSE: Odbrojavanje je počelo. Kada krećete i gdje će vas se moći gledati?

Behram: Od prije nekoliko dana naš signal je već prisutan na satelitu i nekim kablovima. To je promotivni program sa špicama, džinglovina, nešto malo muzike i osnovnim informacijama. Top šema kreće 26. 8. u jutro, već od 7:00.

RSE: TV1 će biti prva news emisija kod nas. Šta to podrazumijeva?

Behram: Za razliku od drugih emitera, u toj šumi emitera, mi želimo da budemo prepoznatljivi upravo po ozbiljno kreiranom informativnom i poslovnom programu. Svaki sat su vijesti sa top izdanjima, glavne vijesti su u 12:00 i 17:00, kao i centralni dnevnik koji bi trebao ići svako veče od 18:45 sa dužinom trajanja od sat vremena.

RSE: Šta ćete emitovati između vijesti?

Behram: U programskoj šemi će gledaoci moći da vide jednu sretnu kombinaciju svih informacija iz zemlje, regije i svijeta, sa posebnim osvrtom na zbivanja u Bosni i Hercegovini i svim reperkusijama koje se tiču svijeta i Bosne i Hercegovine. Želimo biti drugačiji od drugih. Tu su i vrlo atraktivni filmski serijali i sportski program. Jedino mi ćemo 3. 9. ekskluzivno preuzeti utakmicu reprezentacije Bosne i Hercegovine i Luksemburga. Utakmicu će komentarisati naš sportski urednik Sabahudin Bećirević.

Okupio se ozbiljan novinarski tim

RSE: Sam naziv TV1 mi se pomalo doima pretencioznim. Kakve su ambicije menadžmenta kada je ovaj projekt u pitanju?

Behram: Iskreno, nismo krenuli sa tako velikom ambicijom, ali dogodilo se nešto potpuno nevjerovatno. Oko naše ideje okupio se ozbiljan novinarsko, tehnički i poslovni tim, a za divno čudo tu ideju je prepoznao veliki broj naših prepoznatljivih novinarskih imena koji su došli i pitali da li mogu da se uključe u projekt.

Među njima je Senad Hadžifezović sa svojim Face to Face i centralnim dnevnikom, koji će kreirati na potpuno drugačiji način u odnosu na ono što smo već vidjeli. Sa FTV, svojom voljom, su prešli Ognjen Blagojević, Nikolina Veljović, Jakov Avram, Adisa Ruždić, Baho Bečirević i jedna plejada mlađih novinara, kamermana i drugih tehničkih ljudi koji će pokrivati sve operacije. Ne mogu a ne spomenuti i Džapa i Senada Pećanina. Tehnički štab je dobrim dijelom iz Mostara. Oni će u smjenama od tri do četiri dana ići da rade i pokrivaju operacije u Sarajevu.

Zasnovali smo potpuno novi tehnološki digitalni sistem. Mi smo slijedili digitalni put izlaska na satelit kakav je uradila TV NOVA u Zagrebu. Potpuno ista ekipa, ista kompanija, koja je njih izvela na satelit i opremila, opremila je i RTV Mostar, koja se preselila u svoj novi prostor u Vili Neretva, na površini od 1.500 kvadrata. Zasnovali smo, sa istim tehničkim karakteristikama, studio u Sarajevu, u Vili Park. Tehničke karakteristike naših operacija su potpuno iste, što olakšava našem mostarskom timu da radi jednako profesionalno, bez obzira da li su na operacijama u Mostaru ili u Sarajevu.

RSE: Konzervativan sam i smatram da postoje lica koja privlače gledatelje, ali vjerodostojnost jednog programa ili novine čuvaju ljudi koji prave priloge, pišu tekstove. Kako ćete obezbjediti sadržaj sa terena?

Behram: Već smo napravili dopisništvo u Tuzli. U završnoj fazi je i ekipa iz Republike Srpske sa sjedištem u Banja Luci. Mostarski studio je satelitski uvezan sa centralom u Sarajevu. Napravili smo dodatnu dopisničku mrežu, sa ozbiljnim imenima koja ćemo na neki način uključiti u program, ili su već uključeni. Stvar je već dogovorena. Što se nas tiče, mislimo da ćemo imati jednu relevantnu, ozbiljnu ekipu. U studiju u Mostaru imamo 16 novinara sa iskustvom od 15 godina. Uzeli smo i jedan ozbiljan tim mladih, talentovanih ljudi, koji će kreirati vijesti.

Nijedan političar neće biti preferiran

RSE: TV1 kreće mjesec i pol prije izbora, a sedmici i pol prije zvaničnog početka izborne kampanje. Zato svi mjerkaju autentičnost motivacije za pokretanje TV1. Da li ste u eteru zbog gledališta, zbog poslovnih interesa ili zbog nečijih političkih ciljeva?

Behram: Naš osnovni, prvi i jedini službeni motiv jeste biznis. Mi želimo da napravimo biznis od našeg satelitskog kanala, kojeg smo, zbog globalnih interesa i pozicije, imenovali kao TV1. TV1 je satelitski kanal RTV Mostar, a tako je i registrovan u Kantonalnom sudu u Mostaru.

Mi ne možemo biti slijepi i gluhi na okruženje i događaje koji nam slijede, a to su izbori. Mi želimo da TV1 pruži potpuno jednaku, ravnopravnu priliku svim akterima političkog sučeljavanja. Upravo u tome vidimo neku draž i motivaciju da se pokrene jedan veliki politički dijalog i na kanalu TV1, bez preferiranja bilo koje političke opcije. Vrlo profesionalno, vrlo iskreno i vrlo dobronamjerno, pružit ćemo jednaku šansu svima. Izbori se tiču sudbine svih nas i ne možemo zaobići tu političku konotaciju. Niko neće biti preferiran. Naša ideja, kao svih dobronamjernih građana Bosne i Hercegovine, jeste država Bosna i Hercegovina, po mjeri svih njenih građana.

RSE: Većina ljudi prepoznaje prijateljske veze vlasnika sa Harisom Silajdžićem, a neki od vaših profesionalnih uzdanica ne kriju svoju naklonost Silajdžiću.

Behram: Mene kod političara interesuju ideje. Većinu novinara je takođe okupila ideja. To je prije svega profesionalna televizija. Naravno da će svako od ozbiljnih novinarskih imena raditi po vlastitoj savjesti. S jedne strane je kodeks o uređivanju programa i profesionalni kriteriji, a na drugoj strani su moralna načela.

Nikome od tih ozbiljnih imena ne možete naturiti da preferira nekoga manje ili više. Apsolutno će se uređivačka politika ostaviti ljudima koji kreiraju program, bez ikakve naklonosti prema ovom ili onom političaru, biznismenu ili bilo kome drugom. (RSE)

amkoo85
23-08-10, 21:01
Ako nije procita vidi se na TV1, ako imas vrimena pogledaj!!
100% tacna informacija!!

Kod mene pise RTV Mostar kad ukucam frekvencije...al opet nista nema kanal mi neradi...kako kod tebe radi i koja frekvencija kod tebe?

Ord Mantel
23-08-10, 21:08
Nije stvar u frekvenciji nego u baratanju sa Biss ključem na tvom receiveru.

S4N1
23-08-10, 21:10
moze li preko cs-a?

inace ja imam optibox 550s,jel ikako moguce da gledam TV1?

Ord Mantel
23-08-10, 21:19
Ne vjerujem da je nekom palo napamet gurati u CS promo kanal dostupan skoro na svakom receiveru (sa EMU). Možda bude u CS-u kad pokrenu Conax kodiranje, ali do daljnjeg ostaju u Biss-u.

zeljko62
23-08-10, 21:40
Kod mene pise RTV Mostar kad ukucam frekvencije...al opet nista nema kanal mi neradi...kako kod tebe radi i koja frekvencija kod tebe?

Da to je taj kanal!!
Ubaci key, pokreni Emulator, i radi!!

S4N1
23-08-10, 21:42
moze li se ubaciti key na optibox 550s i pokrenuti taj EMU?:)

amkoo85
23-08-10, 21:44
Da to je taj kanal!!
Ubaci key, pokreni Emulator, i radi!!

Kod mene je DM800HD i imam CS :) pa nadam se da ce proraditi barem do utakmice Luksemburg - BiH :)

zeljko62
23-08-10, 21:50
Ubaci SoftCam key i gledaj!!

var/keys

Ako triba detaljnije javi se na MSN!!

sonson
23-08-10, 22:54
trebalo bih da sljaka na tvoj emulator ,testiraj ;)

Ord Mantel
23-08-10, 23:11
moze li se ubaciti key na optibox 550s i pokrenuti taj EMU?:)
Mislim da se na Optiboxu to može odraditi i ručno (vidio sam negdje upute), a da li će ti odgovarati ovi ključevi: Optibox Keys by birman ([Only registered and activated users can see links])

drazenmd
24-08-10, 15:17
Ubacio sam navedene kljuceve ali se nista ne desava. CS mi uredno radi ali ovaj kanal ne mogu da otovrim.Samo crn ekran i prikazuje da nema enkripcije.

S4N1
24-08-10, 15:38
u mom optiboxu je gemini image .4.7,sad mi treba upustvo kako da ubacim ovaj biss kljuc za tv1 :)

amkoo85
24-08-10, 17:51
Ja sam ubacio Softcam Key i kanal proradio :D Hvala Zeljko :)

S4N1
24-08-10, 18:37
ubacio sam i ja softcam key i radi mi tv1 iako je optibox 550s ipak radi...

hvala ZELJKO :)

milan67
25-08-10, 19:28
krenulo je ujutro ako bog da i prvre vesti!

Opticum7000
25-08-10, 20:12
Ja sam ubacio Softcam Key i kanal proradio :D Hvala Zeljko :)

Ako mozes objasniti kako si ubacio Softcam Key. Sa kojim programom. Hvala

sonson
25-08-10, 22:20
niko nemoze gledati TV 1 Mostar a da ima CS ,to neka bude jasno

S4N1
25-08-10, 23:15
kao sto je rekao zeljko,var/keys :)

Anonymous
25-08-10, 23:18
sonson je valjda mislio na Yumatu i ostale njegove klonove, na DM sve to funkcionise normalno.

S4N1
26-08-10, 00:23
niko nemoze gledati TV 1 Mostar a da ima CS ,to neka bude jasno

kako ja gledam,imam optibox 550s :)

milan67
26-08-10, 07:27
evo pocelo je!!!
gledacemo dok nas puste :D
a posle toga cemo videti sta i kako!

majadis
26-08-10, 08:18
Sa rezervom, godinu dana Biss! :-)

S4N1
26-08-10, 08:55
Sa rezervom, godinu dana Biss! :-)

hoce li se mjenjati biss ikako,ili ipak ostaje stalno jedan te isti kljuc sto sam ga ubacio?:):svirac:

zeljko62
26-08-10, 09:46
TV1, Tv program!!

sonson
26-08-10, 10:46
Nece ostati dugo u sistemu BISS kodiranja vec nedugo prelazi u sistem Conax

zeljko62
26-08-10, 10:56
Nece ostati dugo u sistemu BISS kodiranja vec nedugo prelazi u sistem Conax

Moja procijena 6 mjeseci!!

soony07
26-08-10, 11:54
ja nazalost nemogu da otvorim jer nemam dozvolu od foruma :( :oops:Ubaci SoftCam key i gledaj!!

var/keys

Ako triba detaljnije javi se na MSN!!

Ord Mantel
26-08-10, 12:41
Sad imaš.

vehbo
26-08-10, 13:16
Evo moze 64992

LemoneDzanan
26-08-10, 13:27
ja nazalost nemogu da otvorim jer nemam dozvolu od foruma :( :oops:

Nemam ni ja dozvolu jel se moze nekako to sredit?

milion
26-08-10, 13:30
I ti sad imas...

eldin_i
26-08-10, 14:38
Nikako ne mogu da shvatim sta radim pogresno :confused: Koristim DM500 sa novim geminijem i GboX 2.25d i kad ubacim softcam kljuceve nista, nemam slike na TV1/RTV MOSTAR. Moze mala pomoc?

amkoo85
26-08-10, 17:09
Kad ce promijeniti ime kanala da nepise vise taj RTV MOSTAR :D Nekako me nervira :D

Anonymous
26-08-10, 17:28
Kad ce promijeniti ime kanala da nepise vise taj RTV MOSTAR :D Nekako me nervira :D

Promijeni sam, upisi sta god ti volja :)

zeljko62
26-08-10, 17:31

Stavi TV1 kao sta je logo!!

lora1
26-08-10, 18:06
što smeta mostar .što oni nesmiju imati logo

zeljko62
26-08-10, 18:14
što smeta mostar .što oni nesmiju imati logo

Meni nesmeta RTV Mostar, kazem kolegi ako njemu smeta nek stavi kao sta je logo u desnom kutu TV1, jeli sad jasnije!!

brzi25
26-08-10, 20:35
mene ovo ne radi.DM 500s mbox 0023 ubaci soft cam u war/key i nista.Hm,ima li ko kakvu ideju?

sonson
26-08-10, 22:12
Daj boze da bude i 3 mjeseca bilo bi jako dobro zar ne ;)

Grandy
26-08-10, 23:42
raja sta mi je potrebno da bi mogao gledati ovu tv? imam ss2 i skidao sam neke softcame ali nece ni sa jednim da radi! :(

Suana
27-08-10, 07:42
nisam ovih zadni dana bas bio tu stoga nisam nesto ni u toku pa moje pitanje:mozel se ovaj tv program(tv1) gledat preko yumatu resivera putem emu i ključeva bez ikakve net konekcije?

vojkan
27-08-10, 08:52
Da si prelistao temu od početka vidio bi da samo treba dopisati kalauz i kanal radi . Posto si gotovan rani si više čitao .

robert1m
27-08-10, 14:16
Sta se tice do ss2 naravno da moze da se gleda tv 1 i ne treba nista posebno

mariildo
27-08-10, 14:22
nisam ovih zadni dana bas bio tu stoga nisam nesto ni u toku pa moje pitanje:mozel se ovaj tv program(tv1) gledat preko yumatu resivera putem emu i ključeva bez ikakve net konekcije?

Može, ubaci biss ključeve i ide

aldin.trako
27-08-10, 14:55
Može, ubaci biss ključeve i ide

kod mene radi na 500s, sveok

RTV Mostar 16.0E (BISS) 12.08.2010
in BISS

RTV Mostar (16.0E)
TP: 12616 V 02800 3/4 DVB-S
CaID 2600 - SID 0008 - VPID 08C0 - PMT 0020 - ProvID 000000 - ECM PID 1FFF
HEX: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
DEC: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ne postati ključeve izvan key uploada!

amkoo85
27-08-10, 17:38
Meni nesmeta RTV Mostar, kazem kolegi ako njemu smeta nek stavi kao sta je logo u desnom kutu TV1, jeli sad jasnije!!

Jos da znam kako da mu ime promjenim sa ovim DM800HD sve sam probo al nikako doci do toga da mijenjam ime kanala :D

zeljko62
27-08-10, 17:56
Uzmes editor s kojim ubacujes gotovu Listu kanala, tu editiras ime ponovo snimis i ubacis ponovo u resiver!!:agree:

sebalj
27-08-10, 18:45
Dream 500s,pustim da najde ovaj kanal (manuel) i najde ga ali ga ja na listi nemogu naci,negdje mora bit siguro ali kadi??

zeljko62
27-08-10, 18:50
Pogledaj pod RTV Mostar!!!Mora bit..

sebalj
27-08-10, 18:57
Pogledaj pod RTV Mostar!!!Mora bit..

trazim ali nemogu ga nac bas nigdje znam da mora negdi biti medju kanalima.

sonson
27-08-10, 21:42
zanimljivo je da ga nemozes naci ,mora da je ispario u zraku :D

Ovo ti je zadnji nepotrebni komentar. Za slijedeci ces dobiti BAN pa zato malo pripazi sta pises!!!

nokica
28-08-10, 12:10
sebalj,unesi sve potrebne parametre i preskeniraj samo tu frekvenciju i memoriraj,a onda pretrazi i bit ce sigurno jer moras mu vidjeti logo (tv-1),ali nemoj zaboraviti da uneses kljuceve,pozdrav

bektas
28-08-10, 12:18
Pritisnes OK dugme vidis svoje kanale zatim pritisnes crveno dugme u dnu dole onda ce ti izaci svi kanali koje imas onda pritisnes slovo R jer taj kanal ide pod tim slovom RTV Mostar i listas sve dok nedodes do tog kanal kako je napisano i kada nades taj kanal onda ides da kljuc ubacis kako je rekao kolega nokica da nezaboravis jer nece raditi bes kljuca

sebalj
28-08-10, 22:22
hvala noki hvala bektas nasao sam kanal konacno,jos nikada nisam u dream ubacival rucno kljuceve,treba mi malo pomoci kako da to ubacim,hvala unaprijed svima..

aldi2701
29-08-10, 13:54
nemam dozvalu foruma za taj softcay, moze li mi ko poslati na pn

tasa11
29-08-10, 14:34
hvala noki hvala bektas nasao sam kanal konacno,jos nikada nisam u dream ubacival rucno kljuceve,treba mi malo pomoci kako da to ubacim,hvala unaprijed svima..
Imaš upute na forumu pa prouči UnitedSat > Upload > Dreambox E1 > Dreambox Upute > Dreambox Tutoriali by @macro E1

sebalj
29-08-10, 21:13
Imaš upute na forumu pa prouči UnitedSat > Upload > Dreambox E1 > Dreambox Upute > Dreambox Tutoriali by @macro E1

nemogu ubaciti rucno kljuceve jer nemam instaliran tuxbox na db a procital sam da se skine sa servera ali neznam kako to napraviti,trebal bi pomoc oko toga..

toniran
29-08-10, 23:10
Nikako ne mogu da shvatim sta radim pogresno :confused: Koristim DM500 sa novim geminijem i GboX 2.25d i kad ubacim softcam kljuceve nista, nemam slike na TV1/RTV MOSTAR. Moze mala pomoc?

druze ides var/keys u programu dcc , ubacis softcam. reset dream, pritisnes plavi gumb, naravno ostavis na kanalu tv1 imas s ljeve strane pise rtv mostar kliknes na default i prebacis na cccam , samo sto ti na gbox pebacis.. kod mene je ovako i uplailo je ....:):)
Posted via Mobile Device

ejmse
31-08-10, 18:53
ja nazalost nemogu da otvorim softcam.key jer nemam dozvolu od foruma

sonson
31-08-10, 22:36
Netrebaju vise kljucevi jer od danas TV 1 ide FTA do 15,11,2010 godine ;)

ejmse
01-09-10, 08:48
ide fta ali samo emitiranja iz vlastite produkcije znaci vijesti dokumentacije i te stvari
ali filmovi i nogomet su zakljucani.znaci trebaju keys

Anonymous
02-09-10, 14:28

Luksemburg - Bosna i Hercegovina

* Vrijeme emitovanja: 3. septembar, 20:15 sati
* Dužina trajanja: 120 minuta

Prvu utakmicu kvalifikacija za fudbalere bh. selektora Safeta Sušića pratite na TV1 3. septembra 2010. godine u 20 sati i 15 minuta uz komentatora Sabahudina-Bahu Topalbećirevića.

Izvor: [Only registered and activated users can see links]

lora1
02-09-10, 14:42
kao što sam i mislio i prije rekao loš ton,slika-razočarenje od programa ,i da sve dosta staro.:agree:

Anonymous
02-09-10, 14:53
kao što sam i mislio i prije rekao loš ton,slika-razočarenje od programa ,i da sve dosta staro.:agree:

Tek kada svi najavljeni sadrzaji budu u eteru moci cemo davati ocjenu tj. kada program iz fakticki beta emitiranja bude ponudjen u svojoj konacnoj verziji. Za sada to sto kazes si u pravu, ali rano je jos za donosenje ocjena.

meho kucuk
03-09-10, 10:26
Nezarumijem se bas u to ubacivanje kanala, pa ako neko moze da mi objasni kako da ubacim novi kanal ili ako zna negdje naki tutorial zamolio bih ga da mi da.
Ovo novi kanala se odnosi na ovaj TV1. Ja idem na Menu i na Instalacija i odem da trazi nove kanale na Eutelsat w2 16e ali on nemoze da nade TV1 / RTV Mostar. Da li neko zna zbogcega?

Unaprijed hvala.

mumimumic
03-09-10, 10:46
Nezarumijem se bas u to ubacivanje kanala, pa ako neko moze da mi objasni kako da ubacim novi kanal ili ako zna negdje naki tutorial zamolio bih ga da mi da.
Ovo novi kanala se odnosi na ovaj TV1. Ja idem na Menu i na Instalacija i odem da trazi nove kanale na Eutelsat w2 16e ali on nemoze da nade TV1 / RTV Mostar. Da li neko zna zbogcega?

Unaprijed hvala.

Na instalaciji odaberi satelit Eutelsat w2 i onda idi na TP edit (mislim da je žuta tipka), pa na add TP, i ukucaj frekvenciju 12615 V 2800 i onda pretrazi satelit i bit će ti TV 1.

Pozdrav.

Began10
03-09-10, 11:05
od danas mi neradi TV1 znali netko sto je , radio mi je normalno sve do sinoc posle ponoci a danas sve crno imam dream 500s

aldin.trako
03-09-10, 11:12
od danas mi neradi TV1 znali netko sto je , radio mi je normalno sve do sinoc posle ponoci a danas sve crno imam dream 500s

kod mene radi ali je nova frekvencija,

Began10
03-09-10, 11:34
koja je nova frekvencija

sonson
03-09-10, 11:42
kod mene radi na staroj frekvenciji ,nisu nista mjenjali za sad ;)

Began10
03-09-10, 11:45
pa i kod mene ima signala na staroj frekvenciji ali je sve crno.
Kojim redoslijedom da stavim softcam :confused:

sonson
03-09-10, 11:52
Sigurno ti je blokirao ,iskljuci iz struje i ponovo ukljuci ,desi se i meni vise puta ,mora da sljaka ;)

Began10
03-09-10, 12:36
Radio sam ali nece. .
Mozeli mi iko reci kojim redoslijedom da stavim softcam u dream preko total commandera ??

milan67
03-09-10, 12:48
Radio sam ali nece. .
Mozeli mi iko reci kojim redoslijedom da stavim softcam u dream preko total commandera ??
ako ti je emu cccam var/key kopiraj sa uploada i mora raditi
ako skidas sa blue panela to zna nekad praviti problem!

Began10
03-09-10, 12:57
Uradio sam. .
Ali nece opet. .

sonson
03-09-10, 14:53
cuj nikakva frenkvencija nije mjenjana za tv 1 Mostar,imas li jos koji resiver osim Dreama da testiras jeli radi ,pozz

Libert@S
03-09-10, 16:46
Samo da potvrdim da tv1 i dalje radi na isti način tj., preko istog softcam-a kao i ranije .Govorim za dreambox.

emir1987
03-09-10, 17:59
pozdrav

zanima me kako da otključam TV1, tek danas sam je našao na Eutel W2.

Imam resiver strong 6004 ....znam da ove upućenije često nerviraju ova početnička pitanja ali molim za pomoć jer se utakmica bliži :)

Pokušao sam pronaći ključ biss ali nikada nisam to radio :(

mirza327
03-09-10, 18:24
pozdrav

zanima me kako da otključam TV1, tek danas sam je našao na Eutel W2.

Imam resiver strong 6004 ....znam da ove upućenije često nerviraju ova početnička pitanja ali molim za pomoć jer se utakmica bliži :)

Pokušao sam pronaći ključ biss ali nikada nisam to radio :(

Ides na menu i nađi tamo info o sistemu i kad ti izbaci onaj info onda kucaj 1004,kad si usao u editiranje kljuceva stisni plavu tipku da dođes do biss uđi tu i kucaj pod ID stavi 000008, frekfenciju stavi istu kao sto si ukucao i kad si tražio kanal i onda dole kljuc (njeg imas na uploadu) i kad ukucas sve ides na ok i to je to.
Imao sam ranije taj rec pa koliko se sjecam mislim da tako nekako ide,ako nije nek me neko ispravi.
Pozdrav.

nelle_tz
03-09-10, 18:30
Imam reciever technikus Nova DS i kad ukucam one kljuceve na Uploadu nista se ne desava( kad odem na BISS postoje samo 3 pola-CA type-BISS;Provider-ne znam sta da tu upisem,i KEY-koji kad upisem onaj sto je na uploadu ne daje mi nikakav rezultat....Ako ima neka osoba kojabi mi mogla pomoci,bio bih mu zahvalaN!!!Hvala unaprijed!!!

hazim
03-09-10, 18:43
provajder je 000008

meho kucuk
03-09-10, 19:14
Na instalaciji odaberi satelit Eutelsat w2 i onda idi na TP edit (mislim da je žuta tipka), pa na add TP, i ukucaj frekvenciju 12615 V 2800 i onda pretrazi satelit i bit će ti TV 1.

Pozdrav.
Uradim to sve sto si reko

Satelit Eutelsat w2 16e
tp frekvencija 12615 MHz(tamo pise da treba bit 12615GHz jel to mozda problem)
sistem rata 2800 Ks/s
polaritet vertikalno
i odem na tpo trezenje i ono izbaci nije pronađen nijedan kanal
:please: pomoć

hvala unaprijed

tasa11
03-09-10, 19:49
Obriši taj TP napravi restart pa onda ručno upiši frekfenciju pa skeniraj ponovo.

ramook
03-09-10, 19:52
mora ti izbaciti kanal ako si dobro upucao frekvenciju i SR i ako si na W2
i pazi simbol rate SR ide 2800 tj mozda kod tebe moras prvo ici 02800

hazim
03-09-10, 20:03
prvo skeniraj satelit w2(na slijepo) ukljući nit traženje tj.pretraži tp-ove pa kad uhvatiš kanal na tu frekvenciju ubaci kod.Kod mene je uhvatio na fr.12618 v 27910

meho kucuk
03-09-10, 20:11
uspio sam na drugom resiveru uradit od prve naslo ipak vam hvala

sonson
03-09-10, 22:30
staro je pravilo ako nemoze na jednom resiveru mora da sljaka na drugome;)

meho kucuk
05-09-10, 10:26
ma nisu isti jedan je yumatu iqa drugi yumatu iq+ na plusu naso a na ovom drugom nemože ni pomocu trikova

amkoo85
06-09-10, 13:22
Evo ja sad da prebacim na TV1 kad neradi...imali jos kod koga da neradi???

Anonymous
06-09-10, 13:34
Kod mene nakon 15-tak sekundi nakon sto sam prebacio proradi, neki film emituju. Mozda je neki problem zbog nevremena.

amkoo85
06-09-10, 13:41
Evo ga sad je proradio :)

viler
15-09-10, 00:40
tv1 ima i na hotbirdu ?

Ubleha
15-09-10, 02:18
tv1 ima i na hotbirdu ?

Ovaj o kome je ovdje rijec, nema

sonson
15-09-10, 11:53
Tv 1 je oduvjek bio na Eutelsat W2 jer je najeftiniji satelit ;)

Ord Mantel
15-09-10, 12:43
Ispravka, on nikad nije bio na Eutelsat W2 jer taj satelit već duže vrijeme ne postoji, nego na Eutelsat W2M.

zeljko62
15-09-10, 15:37
Eutelsat W2M / 15,82 E!!:D

robert1m
16-09-10, 09:57
dali trenutno radi tv 1

vojkan
16-09-10, 10:03
Radi kod mene .

nedinz
16-09-10, 11:12
i kod mene radi bez problema:common001:

sonson
16-09-10, 13:21
Sljaka neprekidno jedino ko ima problema sa resiverom ;)

eldin_p
18-09-10, 13:50
kod mene radi samo kad je FTA cini mi se

senaderva
18-09-10, 14:20
moras ubaciti kljuc dabi ti radio nonstop.

tasa11
18-09-10, 15:04
Ima na forumu key ubaciš preko kabla ili ručni upis i radi TV1:cool:

fahro123
18-09-10, 17:29
ja trazio na forumu nemogu naci pomoc please

tasa11
18-09-10, 17:37
ja trazio na forumu nemogu naci pomoc please

Pogledaj ovdje TV1 key ([Only registered and activated users can see links]) post #27 napisao aldin.trako

fahro123
18-09-10, 18:32
hvala bro

fahro123
18-09-10, 18:37
Tasa jos jedna molba ako je moguce. Zanima me kako da unesem kljuc za bulsat nemogu se snaci a isto me interesuje kako i sta je bis kako da unesem neke bis kljuceve za pojedinacne kanale. Hvala