View Full Version : usb - rs232 kabli

st-slavonac
12-03-08, 23:44
Pozdrav ekipa.
Imam mali problem sa kablom usb - rs232 , neće da ubaci listu kanala do kraja.
Dođe do nekih 55 - 56 % i napiše proces faild (neznam engleski).
SW i ključeve od g.svirca ubacuje normalno.
Proba sam prominit sve usb na laptopu al isto.
Šta bi moglo bit. Fala na pomoći.:confused:

rminjevi
13-03-08, 00:02
Nisi napisao koji je rec u pitanju,obično radi probleme IQ,probaj isključiti sve programe kad to radiš !!!

ruda
13-03-08, 08:27
vjeruj mi, jedino ti pali da kupiš pcmci to rs232 adapter ....pozz

livancic
14-03-08, 14:36
Isti problem imao sam i ja . Idi u control panel ,system ,hardver,device menager,otvori ports i port (com 1),na port setings otvori advanced i oba bufera stavi na low , ja sam tako napravio i sada radi a imao sam problem sa tim 2 mjeseca.

Stilios
14-03-08, 15:11
Ja imam onaj usb-rs232 adapter jer nemam rs232 port na matičnoj i radi na serijskom kablu ali na null kablu nikako da ga dobijem. Probao sam i nove drivere instalirati za adpater ali ništa - nema konekcije.
Probao sam i ovaj serial to rs232 adapter:
[Only registered and activated users can see links]
....ali ni s njime nisam ništa postigao - ima li ikakvo riješenje za moj komp :confused:

Ovo sa low bufferom - jel to stavljam pod ports na port com ili na portu gdje mi je instalirao usb-rs 232 adapter?

pere77
14-03-08, 15:46
da na te portove, odnosno one preko kojih se spajaš na rec.

livancic
14-03-08, 16:22
To su postavke na kompjuteru u control panelu i ostalo kako sam ti napisao .
samo prati redoslijed iz mog prethodnog posta.

Stilios
15-03-08, 14:52
Probao danas sa ovim low bufferom ali ista stvar - otvorim AliEditor, pokrenem upload listu na komp s resivera, onaj test port napiše finished i poče uploadati listu na komp ali ostane na nuli i poslje samo ugasi program.
Probao sam i s drugim verzijama AliEditora i neki kao i snime listu ali ili budu 0 kb ili 2 Mb koje on poslje ne može otvoriti (unrecognized file).
Da li je možda do mojeg null kabla koji uz pinove 2-3, 3-2, 5-5 ima i ostale pinove spojene - znači nisu mi samo 3 žice spojene.