View Full Version : Sony KV-29FX30E

Tarzan
07-03-08, 13:43
Pozdrav ljudi, kupio sam gore navedeni TV uredjaj.
Uredjaj je polovan, uzet je za skromnu cifru novaca. Medjutim sve radi kako treba osim geometrije ekrana. Uredjaj poznajem vec duze vrijeme. Kupljen je prije par godina i vec jednom je imao ovaj navedeni problem. Medjutim uredjaj je nosen od strane vlasnika u servis i vrseno je korigovanje geometrije ekrana putem daljinca ( skriveni meni ). Uredjaj je sada ponovno zadobio isti problem.
Ima oko 17 do 18 stavki za podesavanje. Medjutim nisam bas ni sam previse na njemu podesavo ali sam primjetio da kada jednu stavku podesim i izgleda uredno, druga se pokvari. Sada bih zamolio Vas koji ste mozda imali ovakav slican problem, da mi malo pojasnite da li je tu elektronski kvar ili je sve samo u podesavanju.

P.S. slika kao da dise prilikom promjena naglih scena.

norky
07-03-08, 13:47
moraš sejvati svaku postavku za sebe čim izvršiš promjenu na postavci, i tako redoslijedom...

Tarzan
07-03-08, 15:28
Sve mi je sad jasno. Napravio sam priblizno nesto ali ekran jednostavno sve pobrka, uzrok svega je defekt na procesoru ili memoriji, manje vise skinit cu sve sto i nesto vrijedi ostatak ide u kantu. Jednostavno nakon promjene slike ili nekog naglog pokreta na ekranu vraca na sve isto.
Sta je tu je, cip je preskup da se mijenja.

norky
07-03-08, 15:41
Popravci se danas više ne isplate jer je jeftinije kupiti novo nego popravljati staro...

Tarzan
07-03-08, 17:50
Popravci se danas više ne isplate jer je jeftinije kupiti novo nego popravljati staro...

Upravo tako:)