View Full Version : otkodiranje

ghost rider 76
24-02-08, 19:19
bok ovako imam mobitel od LG chookolat i sada bi ga sa VIP otkodirao na 098 ali neznam kako

d3j4n0v1c
24-02-08, 19:29
bok ovako imam mobitel od LG chookolat i sada bi ga sa VIP otkodirao na 098 ali neznam kako

slusaj ovako, bar kod nas kada se telefon dekodira on je dekodiran za bilo koju mrezu u svijetu.

ovako, odnesi ga lijepo u najblizi ili najjeftiniji servis ako ti je stalo da ustedis novca. i dekodiraj ga.

ghost rider 76
24-02-08, 19:45
a znam ja to ali reci mi kako se to radi doma kada bi ja to sam provao koji je postupak kako krenuti obijasni mi malo to ako želiš

pozz

d3j4n0v1c
25-02-08, 00:23
a znam ja to ali reci mi kako se to radi doma kada bi ja to sam provao koji je postupak kako krenuti obijasni mi malo to ako želiš

pozz

Sa LG-ijevima nisam nikako imao prilika da to radim. Ako se nadjem u situciji javicu ti mada ces ti do tada da rijesis problem....

pozz

ghost rider 76
25-02-08, 19:38
nisam još ništa prika,ovi kod mene po dućanima ne more nitko jer kažu da nemaju neki kabel ali čuo sam da se može preko nekih kodova

Edin21
25-02-08, 23:09
Ako mozes nadji program za dekodiranje tvog telefona na netu putem IMEI-a(jedinstvenog serijskog broja telefona)i postupak je sledeci...stavi neku karticu koja nije maticna tj na kojoj telefon ne radi i kad upalis pita te za unos tog koda,no ti predhodno zapisi tacno IMEI na papir sa mobitela(do Imei koda dopires skidajuci bateriju,upisan je na poledjini telefona obicno ili ga iscitas iz memorije telefona(obicno utipkas *#06#)),te taj isti IMEI kod upises u softver na racunaru(koji si prethodno nasao na netu),kliknes na generate i dobijes kod koji trebas tad upisati u telefon i kad ga upalis sa karticom koja neradi.jednom kad uspjesno uneses taj kod onda mozes stavljati karticu kakvu zelis telefon ce svejednako raditi.Zbog toga sto je rijec o telefonu novije izvedbe cisto sumnjam da ces moci naci neki program za takvo nesto jer takav softwer gotovo nikada nije besplatan bar ne za novije telefone.Ali eto rekoh mozda bude od pomoci i ovaj moj savjet...

d3j4n0v1c
26-02-08, 01:45
nisam još ništa prika,ovi kod mene po dućanima ne more nitko jer kažu da nemaju neki kabel ali čuo sam da se može preko nekih kodova

preko kodova tesko jer je to noviji telefon, a ti kodovi su prestali vec duze vremena preko interneta da funkcionisu...

ali i da slucajno ga tako odkodiras opet nije to to. samo pravom majstoru u servis.

dulekanja
26-02-08, 14:44
moj problem je sledeci,brat mi je ubacio pin kode u telefon tako da ne mogu citati ni pisati poruke,inace tel je samsung sgh-d900,sta je potrebno da se uradi...

d3j4n0v1c
26-02-08, 14:51
moj problem je sledeci,brat mi je ubacio pin kode u telefon tako da ne mogu citati ni pisati poruke,inace tel je samsung sgh-d900,sta je potrebno da se uradi...

kao prvo to se zove security code a ne pin.

ako je moguce da se sjeti koda to je jedino rijesenje, a ako ti nece reci jedino ti preostaje nositi na servis da ti se flashuje telefon. jer tu nema puno price.

pozdrav.