View Full Version : Pomoc! Los signal na TotalTV-u
Imam problem sa signalom na TotalTV-u ,Tanjir mi je velicine 90 cm , nekad se to odnosi na samo nekoliko programa koje bi nekad donekle mogao rijesiti pomjeranjem uz pomoc motora,idem mic po mic i nekako nastimam, medjutim nekad ni to ne pomaze, kad je kisa dosta vise kanala ne radi,oni koji i rade imaju smetnje.
Neki dan sam probao malo pomjeriti LNB medjutim nije pomoglo.
Da napomenem da ostali sateliti tipa digi,sky uk,sky italy, dky de... odlicno rade, samo je u totalu problem.
Sta da mu radim, jeli neophodno uzeti veci tanjir, dali mi je mozda do lnb-a ( losiji kvalitet ili sta vec, ne znam marku niti specifikacije ali mogu baciti pogled ako zatreba jer mi je tanjir kod prozora )
Imam problem sa signalom na TotalTV-u ,Tanjir mi je velicine 90 cm , nekad se to odnosi na samo nekoliko programa koje bi nekad donekle mogao rijesiti pomjeranjem uz pomoc motora,idem mic po mic i nekako nastimam, medjutim nekad ni to ne pomaze, kad je kisa dosta vise kanala ne radi,oni koji i rade imaju smetnje.
Neki dan sam probao malo pomjeriti LNB medjutim nije pomoglo.
Da napomenem da ostali sateliti tipa digi,sky uk,sky italy, dky de... odlicno rade, samo je u totalu problem.
Sta da mu radim, jeli neophodno uzeti veci tanjir, dali mi je mozda do lnb-a ( losiji kvalitet ili sta vec, ne znam marku niti specifikacije ali mogu baciti pogled ako zatreba jer mi je tanjir kod prozora )
Drugar jel total gledas preko dreamam ili kojeg resivera?! Tanjir je dovoljan, al nije dobro podesen!!!
dreambox 500s , izgleda da sam se zaebao u vezi velicine tanjira, cini mi se da je ipak 80 cm :D
dreambox 500s , izgleda da sam se zaebao u vezi velicine tanjira, cini mi se da je ipak 80 cm :D
Nisi druze. Ja radim za total i montiram antene svaki dan. Tanjir od 80 cm je dovoljan ja na takav tanjir cak monoblok stavljam 3 stepena za 2 satelita i radi sve ok!!!
Drug sta da mu radim onda, mislim mozes li mi pomoci ovako preko foruma da mi kazes sta da pokusam.
Ono laik sam malo oko ovih stvari, prije 3-4 mjeseca sam uveo ovu satelitsku, lik dosao i sve mi montirao, poslije sam primjetio da mi neki kanali ne rade najbolje, ali samo na total-u , istina i 3-4 na sky uk ali tu su kanali koji me obicno i ne zanimaju.
Ovo ostalo radi super, peglaona mi sad zvati ovog sto mi je montirao da mi dolazi, kontam, prvo saam uz vasu pomoc rijesti, pa ako ne mogne onda cu njega ganjati.
Da te pitam koji tanjur imaš od ttv ili neki drugi.?
jbg drug izvini,ali ne znam sta mislis na to od ttv :(
na tanjiru mi nista ne pise, znam da mi je motor opticum, velicina antene ta koja sam rekao. jedino da je uslikam :)
edit : skontao sam :D , nije totalova antena.
Da te pitam koji tanjur imaš od ttv ili neki drugi.?
Ma covjek ima motorni sistem, i standardnu antenu, ali sa svakom antenom od 80 sm total mora raditi normalno ako je eutel dobro upucan. Provjeri ti tog da nije do njegove linije problem sa totalom!!!
|