afilako4
30-01-08, 19:53
imam trenutno astru i zanima me dali postoji multiholder koji postavim na trenutni lnb tako da dobijem thor nešto slično kao za hot bird,ako da gdje bi ga mogao nabaviti
|
View Full Version : o thoru afilako4 30-01-08, 19:53 imam trenutno astru i zanima me dali postoji multiholder koji postavim na trenutni lnb tako da dobijem thor nešto slično kao za hot bird,ako da gdje bi ga mogao nabaviti vojkan 30-01-08, 20:09 Sve je izvodljivo ali tanjir minimum 115 cm da bi ti to uspjelo ili druga solucija je postavi jos jedan tanjir manji samo za Thor . rminjevi 31-01-08, 07:12 Može i na 85cm ,evo dvije spremne za montažu TV Max 85 sa Astrom-HB-Thor !!! [Only registered and activated users can see links] [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) d.j.carusso 31-01-08, 07:35 Da naravno da moze, ali kod mene takodjer neizvodljivo ispod 105.... Sve zavisi od pozicije...... Pozdrav ! vojkan 31-01-08, 07:54 Ko je blize vatri bolje se i grije . Kod mene ti je za As.-Eu.-Hot. potrebna minimum 95 cm a gdje je i taj cetvrti . A da li si Rminjevi probao jos na tu antenu i Eu.W2 da ustimas . Ubleha 31-01-08, 09:13 moze se ovdje nastimat i Eut W2 samo idu uski LNB Alps za Astru, Hot i Eut W2 rminjevi 31-01-08, 20:35 Stavljao sam 4lnb-a astra-eutelsat-HB-thor na gibertinia 105 i TVMax 110,ali sam stavljao astra-eut-HB na 85 TVMax pa nema razloga da neide sve na 85,probat ću za koji dan jer imam par naruđbi za 4 satelita mada sam do sada to montirao na 110 ali sam prodao kombi pa mi 85 taman ide u auto !!! acai 31-01-08, 20:49 a sta ti je osnovni satelit?i gde pronaci takav nosac LNB? rminjevi 31-01-08, 21:20 HB je na sredini malo lijevo,prvo njega nađeš pa onda po šini multiholdera šećeš lnb dok ne nađeš šta tražiš,multiholder TVmax za 4 satelita imaš u MKE !!! mojsije 18-02-08, 10:20 malo kasnim za ovu temu, ali evo zelio bih samo reci da na 85cm neces moci ni sa ALPS lnb-ima naci sve cetiri jer su previse nabijeni izmedju astre i hotbirda nema dovoljno mjesta za eutelsat... znaci idu samo ova tri astra, hotbird i thor mozda ako imas srece uspijes dobit i atlantic bird 1... probao sam na dva razlicita tanjura od 85cm (triax i maximum e85 multifeed)... na maximumu sam dobio atlantic bird1... afilako4 19-02-08, 20:00 ovak ljudi sad sam na astri imam jedan lnb i okrenuo bih na thor,sad mene zanima dali mogu to izvesti na ovaj način,malo otpustim vijke te antenu polako okrečem udesno,ženu posjednem ispred tv i upalim reciver(yu ma tu iq)dođem na instalacije ukljčim satelit thor0.8 w i kažem joj kada se donja crta počne puniti da mi javi,kad se napuni na 50-70% zategnem nazad vijke i gotovo.ili tak ne može. Još nešto trebam li podizati antenu jer sam čitao na postovima da elevacija za thor nije ista kao i za astru,unaprijed hvala!!! gun 19-02-08, 20:08 Trebas spustati antenu za oko 3 stupnja i pomjerit je dosta udesno....tocnije oko 27 stupnjeva u desno....Mozda treba i malo zakrenuti LNB ali nije toliko bitno,,,ovak ljudi sad sam na astri imam jedan lnb i okrenuo bih na thor,sad mene zanima dali mogu to izvesti na ovaj način,malo otpustim vijke te antenu polako okrečem udesno,ženu posjednem ispred tv i upalim reciver(yu ma tu iq)dođem na instalacije ukljčim satelit thor0.8 w i kažem joj kada se donja crta počne puniti da mi javi,kad se napuni na 50-70% zategnem nazad vijke i gotovo.ili tak ne može. Još nešto trebam li podizati antenu jer sam čitao na postovima da elevacija za thor nije ista kao i za astru,unaprijed hvala!!! afilako4 19-02-08, 20:20 znači spustm za oko 3 stupnja i okrečem udesno dok ne dobijem signal,to bi trbalo šljakti? gun 19-02-08, 20:24 Upravo tako ili probaj odmah na ASTRI max spustiti tanjur dok ti kvaliteta ne padne na oko 60 % tj na minimum i to ti je oko 3 stupnja i nakon toga samo okreci u desno dok ne dobijes THOR... Tako sam ja ucinio i sljakalo je... krpa 19-02-08, 20:40 da se i ja nadovezem na temu; ovako imam antenu od nekih 88 cm i nije elipsasta vec okrugla. 3 alps lnb-a ,znaci astra ,w2 i hb- w2 je u sredini znaci 16e veceras sam malo eksperimentirao sa cetvrtim alpsom kojeg nisam sarafio nego sam ga jednostavno drzao u ruci i pomicao trazeci satelit(krajnji) zakljucak sljedeci sa tim cetvrtim kojeg sam napominjem drzao u ruci bez ikakvog ucvrscenja dobio sam astru na 28,2e s tim da dalje bas i ne mogu ic od krova-smeta mi, a na zapad sam dosao do amosa koji je pretpostavljam za sada zadnji interesantan satelit na zapadnoj hemisferi-dok ne proradi tv cabo. to je bilo s alpsom drzanim u ruci, mozda s jos malo boljim lnb-om i jos k tome pricvrscenim bili bi i jos bolji rezultati. testirao sam samo par transpondera tj samo me zanimala prisutnost signala! amos frekvencija fec jacina kvaliteta 10759 h 30000 69 43 11323 h 3350 70 43 thor 12607 h 27500 69 45 12643 h 27500 72 42 12735 v 8800 69 34 znaci antena mi gleda na 16 e i bez problema hvata od 28,2e do 4w ,uz malo igranja moze i vise jel krajne istocne gabarite ne mogu odredit zbog krova! to se odnosi za podrucje zg-a i okolice malo sire, na zalost u juznim i istocnim krajevima vjerujem da s ovako malim tanjurom to ne bi islo! pozdrav i vjerujem da sam barem nekom pomogao tko ovo bude procitao.... afilako4 19-02-08, 21:06 Upravo tako ili probaj odmah na ASTRI max spustiti tanjur dok ti kvaliteta ne padne na oko 60 % tj na minimum i to ti je oko 3 stupnja i nakon toga samo okreci u desno dok ne dobijes THOR... Tako sam ja ucinio i sljakalo je... ček sad mi niš nije jasno,pa meni je kvaliteta sad oko 60-70%,kolika je normalna kvaliteta? gun 19-02-08, 21:09 Pa ovisi koliki imas tanjur i gdje se nalazis ali ako zelis THOR spusti tanjur doke se Astra ne pocne gubiti ako na listi kanala imas DIGI TV INFO postavi na taj kanal i okreci prema zapadu... afilako4 19-02-08, 21:23 Pa ovisi koliki imas tanjur i gdje se nalazis ali ako zelis THOR spusti tanjur doke se Astra ne pocne gubiti ako na listi kanala imas DIGI TV INFO postavi na taj kanal i okreci prema zapadu... tanjur je otprilike 100 cm nalazi mi se u vrtu,a živim u zg,vidim da si i ti iz zg,ja sam iz trokuta ak znaš gdje je to,ispred antene nemam ništa da mi smeta,možda koja grančica drveta,trenutno sam nepokretan jer sam pao dok sam si postavljao antenu i slomio obje noge,davim te jer to sve moram objasniti frendu sutra a ni sam nisam siguran,ali hvala ti na trudu!!! gun 19-02-08, 21:29 Ma nema problema ne mozes fulati samo polako ... Nije to nikakva nauka samo stvar iskustva..ako imas jos pitanja rado ce ti pomoci ljudi na ovom forumu... Zao mi je zbog tvoje nesrece... tanjur je otprilike 100 cm nalazi mi se u vrtu,a živim u zg,vidim da si i ti iz zg,ja sam iz trokuta ak znaš gdje je to,ispred antene nemam ništa da mi smeta,možda koja grančica drveta,trenutno sam nepokretan jer sam pao dok sam si postavljao antenu i slomio obje noge,davim te jer to sve moram objasniti frendu sutra a ni sam nisam siguran,ali hvala ti na trudu!!! Trapko 20-02-08, 07:13 malo kasnim za ovu temu, ali evo zelio bih samo reci da na 85cm neces moci ni sa ALPS lnb-ima naci sve cetiri jer su previse nabijeni izmedju astre i hotbirda nema dovoljno mjesta za eutelsat... znaci idu samo ova tri astra, hotbird i thor mozda ako imas srece uspijes dobit i atlantic bird 1... probao sam na dva razlicita tanjura od 85cm (triax i maximum e85 multifeed)... na maximumu sam dobio atlantic bird1... Imam spojeno na anteni astru, hb i eutelsat i to na tri uska Alps-a i nosač kupljen u MKE za tri LNB-a. Eutel lnb je osnovni i malo povučen, astra lijevo od njega , hb desno.Antena je 85 cm.Radi bez problema okolica Zg.Na drugoj anteni spojeno Thor koji je osnovni i do njega desno amos. Isto su uski alpsi jedan do drugoga, desni malo povučen zbog nosača. afilako4 20-02-08, 15:30 evo ovak konačno sam našao thor i signal je oko45% slodobi programi rade ali ne radi digi,koliko trebam črkati da se napravi au ili trebam možda otići na nekakav program,imam iq sw1.3.85.sky track i današnje sviračeve ključeve pere77 20-02-08, 15:36 Digi trenutno ne radi. afilako4 20-02-08, 15:39 Digi trenutno ne radi. ja sam prvi puta na digiu dali je to normala pojava,ili je možda digi prešao na drugi sustav kodiranja pere77 20-02-08, 15:44 Nikom ne radi, cekaju se kljucevi...a kad ce neznamo cibarini 20-02-08, 15:51 imas novi sw 1.3.86 pa probaj , mozda ima au za digi pere77 20-02-08, 15:55 Ne mogu tako brzo prec na dugi sustav, jos su uvijek na N2. |